2020-12-28 17:22:55• hírek • Bede Emőke

Teljes a csapat: megválasztották a megyei önkormányzat alelnökeit - Videó

Hétfő délután rendkívüli tanácsülésre hívták össze a Szatmár Megyei Tanács tagjait, s a „rendkívüli” jelző ebben az esetben valóban indokolt, hiszen a szeptember 27-i helyhatósági választásokat követően végre megválasztották a megyei önkormányzat alelnökeit is.

A szóban forgó tisztségre a Nemzeti Liberális Párt (PNL) Rus Ioant és Beșeni Valert jelölte, a Szociáldemokrata Párt (PSD) Oneț Ionuțot látták volna szívesen alelnökként, a Népi Mozgalom Párt tagjai pedig Pop Liviut. A jelöltek listájának összeállítása után titkos voksolásra került sor: a tanácstagok a szavazólappal kezükben, egyenként léptek be a szavazófülkébe, majd a félbehajtott ívet bedobták az urnába, a folyamatot pedig egy gyors szavazatszámlálás és eredményhirdetés követett. Pataki Csaba tanácselnök munkáját a következő négy évben Rus Ioan (24 támogató szavazat) és Beșeni Valer (22 támogató szavazat) fogják segíteni. Előbbinek nem lesz újdonság a feladat, hiszen az előző négy évben is e funkcióban tevékenykedett.



A két alelnöknek biztosan nem lesz könnyű dolga, hiszen ahogy arra Pataki Csaba tanácselnök is rávilágított, a 2021-es költségvetés felhasználása során különösen nagy gonddal kell majd mérlegelni minden befektetést, és az alárendelt intézményeknél is fokozni kell a hatérkonyságot. Pataki szerint a csapat már most, az ünnepek között megkezdi a munkát annak érdekében, hogy az állami költségvetés véglegesítése után a megyei önkormányzat gépezete maximális fordulatszámon pörögve kezdhesse meg a következő évet.


A helyszínen készített villáminterjút az alábbi videónkban lehet megtekinteni.
 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: